حکم فلزیاب
نگهداری دستگاه فلزیاب بدون اخذ مجوز مهدی داودآبادی
اما باید توجه داشت که استفاده از دستگاه برای مصارف گنج یابی تنها یک کاربرد از این دستگاهها است و در حدود ۸۰ درصد موارد دیگر آنها مصارف صنعتی میباشد. چنانچه در خصوص این جرم در دادگاه پروندهای دارید، میتوانید یک لایحه ارائه دهید. کارشناسان ما با توجه به مقررات روز کشور و با آگاهی از رویه قضایی تنظیم انواع لایحه را انجام میدهند. اگر به علت شغل یا حرفه خود به یک فلزیاب نیازمند هستید، ابتدا با یک کارشناس مشورت کنید. شما میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی ، سوالات خود را در مورد نحوه دریافت مجوز از کارشناسان ما بپرسید.
درحالی که سال ۱۳۹۵ حدود ۱۲۰ مورد استفاده غیرمجاز از فلزیاب ثبت شده بود. به گزارش سلام نو، قیمت یک دستگاه فلزیاب در بازار ایران به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است؛ خرید، فروش، استفاده و حتی نگهداری از آن بدون مجوز میراث فرهنگی، عملی مجرمانه محسوب میشود و اگر هنگام حفاری غیرمجاز، کشف شود مرتکب به یک تا سه سال حبس، محکوم خواهد شد. در تیترهای قبلی مقاله، جرم بودن یا نبودن حمل و نگهداری فلزیاب، همچنین، مقصود از قانون جدید مجوز گنج یاب، مورد توضیح و بررسی قرار گرفت. در این تیتر از مقاله، به این پرسش که آیا خرید و فروش فلزیاب در ایران جرم است یا خیر؟ پاسخ داده خواهد شد. ماده 6- تبلیغ دستگاههای فلزیاب از طریق رسانههای عمومی، مطبوعات، چاپ و نشر پوستر و سایر روشهای تبلیغاتی فقط با مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور مجاز است.
فلزیابها دستگاههایی هستند که برای شناسایی اشیاء فلزی در زیر خاک، پشت دیوارها یا دیگر مکانها استفاده میشوند. این دستگاهها با تغییرات میدان مغناطیسی ناشی از وجود فلزات، آنها را شناسایی کرده و هشدار میدهند. فلزیابها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند، از جمله فلزیابهای مغناطیسی و فلزیابهای حرارتی راداری زمینی که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. ب ـ تایید نیاز به استفاده از دستگاههای فلزیاب از اداره کل بازرگانی استان محل کسب. چنانچه بدون داشتن مجوز از این دستگاه استفاده کنید، دستگاه شما توقیف و ضبط خواهد شد.
پس از تصویب «قانون ضرورت دریافت مجوز برای فلزیاب» دولت وقت نیز موظف شد آییننامه اجرایی برای آن تهیه کند که براساس ماده یک آن، وزارت صنایع و معادن (صنعت، معدن و تجارت کنونی) مکلف شد ضوابط اعلام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور را به هنگام ثبت اعلامیه تاسیس به متقاضیان ساخت دستگاههای فلزیاب ابلاغ کند. صدور پروانه بهرهبرداری برای این واحدها منوط به موافقت سازمان میراث فرهنگی کشور خواهد بود. یگان حفاظت میراث فرهنگی تمامی تبلیغاتی را که در فضای مجازی و حقیقی برای خرید و فروش این دستگاهها میشود، تحتنظر دارد و با افرادی که بهصورت غیرقانونی اقدام به خرید و فروش کنند، برخورد میکند. افرادی که قصد دارند این دستگاه را بفروشند یا بخرند، باید با مجوز سازمان میراث فرهنگی این اقدام را انجام دهند. یعنی باید حوزه فعالیت خود را به طور دقیق مشخص کنند تا بتوانند برای آن مجوز بگیرند.
از استفادههای مفید این دستگاه میتوان به کاربرد آن در فرودگاه برای پیدا کردن فلز در اموال مسافران اشاره کرد. همچنین در مواردی که دامداریها و محل نگهداری طیور غذای حیوانات را مورد بررسی قرار میدهند، با استفاده از این دستگاه، فلزهای موجود در غذا کشف میشود. چنانچه فردی بدون داشتن مجوز از این دستگاه استفاده کند، دستگاه توقیف و ضبط خواهد شد؛ همچنین در صورت خارجی بودن دستگاه مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و تا سه برابر ارزش دستگاه جریمه نقدی نیز خواهد داشت. شما می توانید با مراجعه به سایت فروشگاه، از بین انواع دستگاه فلزیاب موجود، محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و آن را به سبد خرید خود اضافه کنید. تعهد بر کیفیت ، اصالت و سلامت محصول شعار ما نیست بلکه مسئولیتیست که قبل و بعد فروش کالا به آن پایبندیم.
فروشگاه اینترنتی یکتایاب در زمینه واردات و عرضه انواع سیستم های فلزیاب و طلایاب های حرفه ای و نیمه حرفه ای بسته به نیاز های مختلف مشتریان فعالیت میکند. ماده ۱۱ ـ هرگونه استفاده از دستگاههای فلزیاب در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به دریافت اجازه از این سازمان منوط است. بعضی از افراد برای اقدامات مجرمانه مانند پیدا کردن و کشف اموال و اشیا فلزی عتیقه، فلزیاب تهیه میکنند. آنها با این دستگاه به زمینها و محلههای قدیمی میروند تا اموال فلزی و گران بهای آنجا را پیدا کنند. در صورتی که این موضوع توسط ضابطین قضایی کشف شود، مرتکبان به علت ارتکاب جرم داشتن فلزیاب قابل مجازات هستند. او قصد دارد با این فلزیاب به یک روستای تاریخی برود و با کاوش در زمین و دیوارهای خانههای قدیمی این روستا، فلزهای گرانبها و قدیمی را کشف کند.
استفاده از دستگاه های کاوش باید تحت قوانین و مقررات مربوط به حفاظت از آثار فرهنگی و تاریخی صورت گیرد. جرایم مرتبط با حمل دستگاه بدون مجوز، حفاری غیرمجاز، و تخریب آثار باستانی تحت قوانین مشخص و جریمه های مرتبط با آنها قابل پیگیری و مجازات هستند. به عنوان مثال، اشخاصی که در معدن مشغول به کار هستند، ممکن است برای اکتشافات خود در معدن به این دستگاه نیاز داشته باشند. در غیر این صورت حمل بدون داشتن مجوز منجر به ضبط این دستگاه و مجازات فرد خواهد شد. فلزیاب یک وسیله مفید محسوب میشود که متاسفانه افراد سودجو آن را برای کاوش غیرمجاز مورد استفاده قرار میدهند.
این تدابیر قانونی به منظور حفاظت از محوطههای تاریخی و جلوگیری از کاوشهای غیرمجاز در این مناطق ضروری است و برای حفظ میراث فرهنگی کشور مهم هستند. ماده 10- کلیه اشخاصی که از سایر مراجع ذیربط مجوز اخذ نمودهاند و در امور مذکور در این آییننامه فعالیت دارند، مکلفند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه وضعیت خود را با مفاد این آییننامه تطبیق دهند.ادامه فعالیت این قبیل اشخاص منوط به تأیید و صدور مجوز از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور است. در گام اول، فرد باید به نزدیک ترین اداره و سازمان میراث فرهنگی، مراجعه کرده و ادله و مدارک، همچنین، مشخصات و آدرس فردی که به صورت غیر قانونی، در حوزه دستگاه فلزیاب، فعالیت می نماید را به میراث فرهنگی، ارائه دهد. فلزیابها ابزارهای قدرتمندی برای شناسایی و کشف اشیاء فلزی هستند که در بسیاری از صنایع و فعالیتها کاربرد دارند. اما استفاده و نگهداری از این دستگاهها در ایران تحت قوانین خاصی قرار دارد و میتواند به جرم تبدیل شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات حمل و نگهداری فلزیاب در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید.
این میان، سازمان (وزارت) میراث فرهنگی به عنوان شاکی خصوصی وارد عمل شده و در مراجع قضایی برای افراد خاطی تشکیل پرونده میدهند و خواستار اعمال مجازات میشوند. در شرایطی که اجسام فلزی در زیر خاک، پشت دیوار یا محلهای دیگر پنهان یا مفقود شده باشند، از این دستگاه برای پیدا کردن آنها استفاده میشود. زمانی که دستگاه فلزیاب در اطراف دیسک خود، فلزی را کشف کند، شدت میدان مغناطیسی با تغییراتی مواجه خواهد شد. در این حالت دستگاه با هشدار دادن این موضوع و ایجاد صدا، کشف فلز را اعلام میکند. همچنین، به افرادی که دستگاه ها را برای مصارف شخصی، مانند جستجو برای اشیاء گمشده، استفاده می کنند، توصیه می شود که از دستگاه های فلزیاب فقط در مناطقی استفاده کنند که مشکلی از نظر قانونی یا امنیتی برای آن ها ایجاد نکند.
در تبصره این ماده نیز آمده که صدور مجوزهای موضوع این آییننامه از اختیارات سازمان میراث فرهنگی کشور است و این سازمان در صدور یا عدم صدور آن مختار است. سازمان میراث فرهنگی در قوانین حمل و نگهداری دستگاه، جرایم مرتبط با حفاری غیرمجاز و حمل دستگاه را در ۲۱ بند مشخص نموده است. این جرایم شامل مواردی چون حبس برای اشیاء عتیقه خروجی، تخریب نقوش و آثار مذهبی و ملی، حفاری به قصد بدست آوردن اشیاء عتیقه و آثار تاریخی (دفینهیابی) و سایر موارد است. فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در مورد اینکه آیا خرید و استفاده از "فلزیاب" عملی مجرمانه و غیرقانونی است، توضیحاتی را بیان کرد. برای نگهداری فلزیاب نیز باید مجوز لازم از سازمان میراث فرهنگی دریافت شود.
بر اساس موارد مذکور در پاراگراف قبل، در پاسخ به این پرسش که آیا حمل و نگهداری فلزیاب جرم است یا خیر؟ باید گفت، استفاده و حمل و نگهداری فلزیاب یا در اصطلاح عرفی گنج یاب، بدون اخذ مجوز از میراث فرهنگی، وصف کیفری داشته و مرتکب را با مجازات قانونی حمل و نگهداری فلزیاب، روبرو خواهد کرد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به علت اشتغال در مرغداری، دامداری، نساجی و معادن به فلزیاب نیاز دارید، میتوانید برای این کار مجوز دریافت کنید. در صورتی که با مجوز سازمان میراث فرهنگی این دستگاه را بخرید یا نگهداری کنید، این اقدام شما به عنوان جرم فلزیاب در ایران محسوب نخواهد شد، چون مجوز لازم را کسب کردهاید. استفاده از دستگاه فلزیاب در حفاریهای غیر مجاز علاوه بر ضبط و توقیف دستگاه ۱ تا ۳ سال حبس را هم به دنبال دارد، به جز آن اگر دستگاه به صورت غیر قانونی و بدون مجوز از سازمان میراث فرهنگی به فروش رود باز هم مجازات دارد. ماده 9- در صورتی که دارندگان مجوزهای موضوع این آییننامه از ضوابط و مقررات مقرر در این آییننامه، دستورالعمل و مجوز صادر شده از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور، تخلف نمایند، مجوز آنها به تشخیص سازمان یاد شده ابطال یا معلق میشود و از تمدید یا تجدید آن خودداری خواهد شد.
ماده 11- هرگونه استفاده از دستگاههای فلزیاب در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، منوط به اخذ اجازه جدید از سازمان یاد شده میباشد. در نهایت، برای هر کسی که قصد استفاده از سیستم های کاوش را دارد، توصیه میشود که ابتدا مجوزهای لازم را از مراجع قانونی دریافت کرده و از استفاده غیر مجاز و غیر قانونی آن اجتناب کند. در صورتی که فرد قصد دارد سیستم را برای اهداف باستان شناسی استفاده کند، نیاز به هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد. این وزارتخانه شرایط خاصی برای جستجوی آثار تاریخی و باستانی وضع کرده است که تحت هیچ شرایطی نباید بدون هماهنگی قبلی انجام شود. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، تبلیغات فروش "فلزیاب" یا "طلایاب" در فضای مجازی افراد بسیاری را با وسوسه پیداکردن گنج و طلا بهسمت خود میکشد.
در آیین نامه اجرایی "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب" نیز، درباره مواردی چون، شرایط تقاضای اشخاص متقاضی دریافت مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب یا اعتبار مجوز صادره درخصوص این دستگاه، تعیین تکلیف شده است. مقصود از قانون جدید استفاده از فلزیاب در ایران، "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب"، مصوب سال 1379، همچنین، آیین نامه اجرایی این قانون، مصوب سال 1382 می باشد. لذا در مقاله حاضر، جرم بودن یا نبودن حمل و نگهداری فلزیاب، قانون جدید استفاده از این وسیله در ایران، جرم بودن یا نبودن خرید و فروش فلزیاب در ایران، مجازات حمل و نگهداری فلزیاب و نحوه اخذ مجوز حمل و نگهداری دستگاه گنج یاب، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مرجع شکایت از فردی که دستگاه گنج یاب یا فلزیاب دارد، توضیح داده شده است. ماده ۸ ـ تمام دستگاههای فلزیاب که به علت تخلف از مفاد قانون یا این آییننامه از سوی مراجع ذیصلاح ضبط شده یا میشوند، در اختیار سازمان میراث فرهنگی کشور قرار میگیرد. این سازمان میتواند آنها را به اشخاصی که دارای مجوز خرید هستند با رعایت مقررات مربوط، بفروشد.
امیدواریم که بتوانیم با مشاوره صحیح و انتقال تجربیات خود در کنار محصولات کارامد و با کیفیت ، سهم کوچکی در موفقیت شما عزیزان داشته باشیم.
یک روز قبل از زمان سرقت، همسایه آنها موضوع ساخت فلزیاب را به پلیس گزارش میدهد. در صورتی که پلیس فلزیاب را از منزل آنها کشف کند، مرتکبان به مجازات جرم ساخت فلزیاب محکوم خواهند شد. فلزیابهای مغناطیسی نیز دسته دیگری هستند که برای کشف فلز، مورد استفاده قرار میگیرند. هر نوع استفاده و نگهداری از این دستگاه باید با مجوز صورت بگیرد، در غیر این صورت شخص مرتکب، قابل مجازات خواهد بود. به گزارش خبرنگار اجتماعی برگزاری تسنیم، تبلیغات فروش "فلزیاب" یا "طلایاب" در فضای مجازی افراد بسیاری را با وسوسه پیداکردن گنج و طلا بهسمت خود میکشد.
ماده 5- مدت اعتبار مجوزهای موضوع این آییننامه یک سال است و تمدید آن منوط به رعایت مفاد این آییننامه و ضوابط مقرر در دستورالعمل و مجوز صادر شده از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور میباشد.صاحب مجوز حق واگذاری دایم یا موقت آن را به غیر و همچنین حق تغییر مورد یا محل استفاده را ندارد. تعداد زیادی از مردم از گذشتههای دور به دنبال کشف اموال عتیقه و گنج بودهاند. این موارد و طمع افراد سبب شده است تا آنها با هدف پیدا کردن اموال قدیمی و باارزش برای یافتن فلز اقدام کنند. در شرایطی که شخصی بدون داشتن مجوز قانونی از سازمان میراث فرهنگی این اقدام را انجام دهد یا حتی فلزیاب را نگهداری کند، مرتکب جرم نگهداری فلزیاب شده است. مشخصا استفاده از دستگاه فلزیاب برای تخریب آثار باستانی جرم محسوب می شود و توسط سازمان میراث فرهنگی پیگیری می شود.
در صورتی که فردی بدون مجوز اقدام به استفاده از سیستم کند، ممکن است آثار تاریخی و فرهنگی کشور تحت آسیب قرار گیرد. این امر می تواند منجر به تخریب آثار باستانی، سرقت گنجینه های ملی، و حتی مشکلات زیست محیطی شود. گاهی ممکن است فلزاتی در چوبهایی مانند نئوپان یا ام دی اف قرار بگیرند و موجب بروز مشکلاتی شوند. در این شرایط افراد میتوانند با استفاده از فلزیاب این تکه فلزها را پیدا کنند. چنانچه برای این اقدامات مجوز حمل دستگاه دریافت شود، این افراد مرتکب جرم نشدهاند و مجازات نخواهند شد.
نگهداری دستگاه فلزیاب، مستلزم اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی است و مجازات حمل و نگهداری فلزیاب بدون مجوز، ضبط و مصادره دستگاه خواهد بود. مقصود از قانون جدید مجوز گنج یاب در ایران، قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب می باشد. بنابراین در فرض سوال که جرمی واقع نشده و صرفاً این دستگاه در تصرف شخصی کشف شده است دادسرا یا دادگاه باید برای تصمیم گیری، فلزیاب را باید به اداره تعزیرات حکومتی ارسال نماید. نظر به این که در صدر تبصره 2 ماده واحده قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب و قسمت پایانی این مقرره برای نگهداری دستگاه فلزیاب مجازات ضبط در نظر گرفته شده است و قانونگذار از لفظ محکوم و مجازات در این مقرره استفاده کرده است. بنابراین قانونگذار برای نگهداری این وسیله جرمانگاری و مجازات مقرر کرده است و از طرفی در درجهبندی مجازاتها ضبط فلزیاب در هیچ یک از درجات نمیگنجد.
در صورتی که این دستگاه در خانه یا محل کار او کشف شود، مرتکب به علت ارتکاب جرم نگهداری فلزیاب تحت تعقیب قرار میگیرد. تبلیغات فروش فلزیاب یا طلایاب در فضای مجازی افراد بسیاری را با وسوسه پیداکردن گنج و طلا بهسمت خود میکشد. به گزارش مشرق، پیدا کردن گنج و دستیابی به سکه طلا برای همه خوشایند است، به همین دلیل گاهی اوقات افراد به فکر پیدا کردن گنج میافتند و در اولین اقدام دستگاه گنج یاب را خریداری میکنند، اما همین دستگاه گنج یاب و استفاده از آن ممکن است سبب مجازات افراد شود. استفاده از دستگاه گنج یاب و نگهداری از آن بر اساس قانون جرم به حساب میآید و مجازات دارد. در صورتی که فردی بدون داشتن مجوز کاوش را در جایی حمل کند که این دستگاه برای اهداف غیر مجاز یا آسیب رساندن به آثار تاریخی استفاده شود، نه تنها دستگاه ضبط می شود بلکه فرد خاطی نیز تحت تعقیب قانونی قرار می گیرد. تصور کنید دو نفر با یکدیگر توافق میکنند تا در یک ساعت مشخص به یک خانه قدیمی بروند و در آنجا عملیات کشف فلز را انجام دهند.
از طرفی، طبق قانون مجازات اسلامی، هر گونه استفاده غیر مجاز از دستگاه های کاوش و حفاری در مناطق باستانی و تاریخی می تواند به جریمه نقدی، حبس، و ضبط دستگاه منجر شود. طبق ماده ۵۶ قانون حفاظت و بهره برداری از میراث فرهنگی کشور، افرادی که بدون مجوز در مناطق تاریخی به جستجو و حفاری بپردازند، به جزای نقدی و حبس محکوم می شوند. داشتن فلزیاب به خودی خود جرم نیست، اما استفاده و نگهداری از این دستگاهها بدون مجوز قانونی میتواند به جرم تبدیل شود. برای جلوگیری از بروز مشکلات قانونی، ضروری است که قبل از هرگونه استفاده، خرید، فروش یا نگهداری فلزیاب، مجوزهای لازم را از سازمان میراث فرهنگی دریافت کنید. ماده 8- کلیه دستگاههای فلزیاب که به علت تخلف از مفاد قانون یا این آییننامه، از سوی مراجع ذیصلاح ضبط شده یا میشوند، در اختیار سازمان میراث فرهنگی کشور قرار میگیرد.سازمان مذکور میتواند آنها را به اشخاصی که دارای مجوز خرید هستند، با رعایت مقررات مربوط بفروشد.
کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات حمل و نگهداری فلزیاب پاسخ دهند. به همین دلیل افرادی که به دنبال حمل و نگهداری دستگاه هستند، باید اطلاعات مرتبط با قوانین و مقررات مربوطه را به دقت بررسی کرده و از مجوزهای لازم برخوردار شوند. افرادی که بدون مجوز این دستگاه را نگهداری کنند، دستگاه آنها ضبط میشود. تبلیغاتی که در فضای مجازی برای این دستگاهها وجود دارد و فروشندگان مدعی میشوند که این فلزیابها میتوانند “طلا” را پیدا کنند کاملاً اشتباه و همگی فریب تبلیغاتی است. ماده 1- وزارت صنایع و معادن مکلف است ضوابط اعلام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور را به هنگام ثبت اعلامیه تأسیس، به متقاضیان ساخت دستگاههای فلزیاب ابلاغ نماید. استفاده غیرمجاز از گنجیاب ها نه تنها برای فرد، بلکه برای جامعه و دولت نیز خطرات زیادی به دنبال دارد.
برای پاسخ به این سوال، لازم است قوانین حمل و نگهداری دستگاه را بررسی کنیم. بعضی اشخاص به علت شغل و فعالیتی که دارند، ممکن است به دستگاه فلزیاب نیاز ضروری داشته باشند. در این حالت آنها باید با مراجعه به سازمان میراث فرهنگی برای حمل این دستگاه و نگهداری آن مجوز دریافت کنند. یکی از مهمترین مسائلی که در مورد فلزیابها باید در نظر گرفت، استفاده غیرمجاز از آنها برای حفاری و کاوش در محوطههای تاریخی و باستانی است. طبق قوانین ایران، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در این محوطهها، با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی، جرم محسوب میشود.
فلزیاب عالی